April 2024

April 2024

De foto van deze maand is van Dicky!

Maart 2024

Maart 2024

De foto van deze maand is van Lieke!

Februari 2024

Februari 2024

De foto van deze maand is van Vera!

Januari 2024

Januari 2024

De foto van deze maand is van Annet!

September 2024

September 2024

De foto van deze maand is van Lieke!

November 2024

November 2024

De foto van deze maand is van Dicky!

December 2024

December 2024

De foto van deze maand is van Ad!

Februari 2025

Februari 2025

De foto van deze maand is van Annet!

Maart 2025

Maart 2025

De foto van deze maand is van Arnold!

Mei 2025

Mei 2025

De foto van deze maand is van Jan!

In het nieuwe jaar zijn we onze clubavond online gestart vanwege de corona maatregelen. Omdat we de feestdagen achter ons hebben gelaten, kozen we als thema "voedsel fotografie" of "foodphotography". Arjan heeft dit thema voorbereid en stuurde ons vooraf de informatie toe. Fotografeer het zo dat het water je in de mond loopt.........

We kennen ze allemaal wel, die prachtige foto’s op foodblogs of in kooktijdschriften die je bij het zien gelijk het idee geven van MMMMyammy of “Dat wil ik ook een keer klaar maken”. Zo opende Arjan de opdracht voor het thema. Nu maken heel veel mensen heel veel foto's van gerechtjes die ze maken of geserveerd krijgen. De social media kanalen staan er vol mee. Maar om het ook zo te fotograferen dat het dusdang aantrekkelijk wordt om het te gaan maken of om het in een restaurant te bestellen, daar komt toch echt meer bij kijken. De opstelling, het licht, de compositie, maar ook de keuze van wat je er wel of juist in het plaatje meeneemt, zijn zo van die zaken waar je rekening mee moet houden als je echt een goede foto wilt maken.Voor de één een uitdaging in de goede zin van het woord, voor de ander volledig buiten de comfortzone en daarmee eerder lastig dan een leuke klus. Arjan kreeg van 10 leden een foto aangeleverd. En er bleek echt wel werk van te zijn gemaakt. Tijdens onze clubavond bespraken we de foto's en die deden ons echt vaak het water in de mond lopen. Er zaten echt knappe staaltjes werk bij! Goede tips werden er gegeven over licht, onder- en achtergronden en de opstelling van het voedsel en hoe je dit dan het beste in beeld kunt brengen. Om het water in de mond te laten lopen, luistert dit soms toch erg nauw. De foto met de kokosmakronen van Dicky werd uiteindelijk als beste beoordeeld. 

arjanquispel
arjanquispel
daniellevdbruinhorst
daniellevdbruinhorst
dickyboele
dickyboele
janvanrossum
janvanrossum
johanwestmaas
johanwestmaas
jokevanbemmel
jokevanbemmel
liekevanommeren
liekevanommeren
marcovansoest
marcovansoest
marieseekeris
marieseekeris
robwoldendorp
robwoldendorp
 

Laatste Blog's

  • Oktober 2025: Thema "Een drieluik"

    Met een drieluik kun je alle kanten op, het gaat om 3 foto's dat is duidelijk. De overeenkomst hierin kan verschillend zijn, maar dat er een overeenkomst moet zijn, dat is een feit. Els pakte dit thema op en legde ons op de clubavond van september uit wat de bedoeling was.

  • September 2025: Thema "Ontwerp een LP hoes"

    De zomer is voorbij en wij zijn weer begonnen met de clubavonden. De leden hebben de hele zomer de tijd gehad om een LP hoes te ontwerpen waarbij natuurlijk de foto centraal moet staan. Het ging hierbij niet om een bepaalde techniek of een bepaald thema, de foto mocht zelfs uit het archief komen. Dicky had op de clubavond van mei de opdracht al uitgelegd. Belangrijk was ook: Kun je hem zo maken dat de je bij wijze van spreken de titel uit de foto kunt halen of de foto uit de titel. Er kwamen bijzondere creaties voorbij.

  • Expositie Baron van Brakell

    In de afgelopen zomer, toen we ook bezig waren met vakanties, mochten wij als fotoclub exposeren met onze foto's in streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren. Die vakantieperiode maakt ook dat er extra bezoekers werden verwacht in het museum. Op de clubavond van maart dachten we na over het thema van de expositie...

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.