user_mobilelogo

Foto van de maand

joke

Facebook

Hoe kun je het beste voorwerpen fotograferen waarbij je veel last hebt van reflectie? Denk aan glas bijvoorbeeld of iets van metaal. Marco verzorgde op onze clubavond in mei een kleine workshop om voorwerpen met zo min mogelijk reflectie vast te leggen. Neem een voorwerp mee van thuis wat je hiervoor kunt gebruiken, luidde de opdracht en natuurlijk, neem je camera en evt. reportageflitser mee.

Al enige tijd geleden legden we het contact met de mensen van galerie AchterBuren in Buren. We wilden graag een keer exposeren in dit stadje en dat kon bij deze galerie. Galerie AchterBuren is een wijnhandel /ontmoetingsruimte /galerie. Het stadje Buren leent zich uitstekend voor mooie foto's, dus het thema was snel bedacht: Buren in zwart wit......

Wat een mooi thema hadden we in maart! Lightpainting, wat letterlijk vertaald schilderen met licht betekent. En dat is ook exact wat je moet doen, een foto maken van de schildering met licht die jij creëert met welk licht dan ook.

Lieke bereidde de opdracht van april voor: Wat maakt het zo leuk om een foto te maken met een legopoppetje? Het maken van een foto met een legopoppetje stimuleert jou om je eigen creativiteit te gebruiken om een beeld te creëren uit het perspectief van het minifiguur. Door met het perspectief van een minifiguur naar de wereld te kijken, krijg je heel iets anders te zien en kan je zelfs verrast worden! 

Een stilleven kennen we uit de schilderkunst, maar ook in de fotografie betreft het een verzameling van levenloze objecten die in een compositie een sfeervol plaatje, een verhaal vormen. Compositie en het gebruik van licht is hierbij heel belangrijk. De uitdaging is om met deze levenloze objecten een pakkende foto te maken. Daniëlle daagde de clubleden uit met een heldere opdracht en voldoende tips.