user_mobilelogo

Foto van de maand

lieke

Facebook

Deze avond was het thema Flat lay. De naam zegt het al, alles wat je fotografeert ligt plat op de grond. Deze producten en spullen worden van bovenaf gefotografeerd. 

"Het thema Licht & Donker leek me erg passend voor de maand Januari, met haar donkere dagen en onze honger naar licht zeker in combinatie met onze hobby." Zo opende Ronald de opdracht voor dit thema. Ronald gaf ons de instructie om het thema te vertalen in een low key of een high key foto. Aan de slag dus....

We naderen het einde van het jaar en daarmee het einde van de jaaragenda van 2023. Een nieuwe voor 2024 is in voorbereiding. Tijdens de clubavond van november zijn alle leden uitgedaagd een foto te maken in het thema beroepen. De fotograaf is uitgesloten want dat vinden we te veel voor de hand liggen. Brigitte bereidde het thema voor. Het leverde uiteenlopende resultaten op.....

Fotobewerking kan een leuke bezigheid zijn als je begrijpt hoe jouw bewerkingsprogramma werkt en welke mogelijkheden het kent. Yvonne bereidde een avond voor om te oefenen met wat technieken uit de programma's. Voorafgaand aan de praktijkavond hielden we een korte jaarvergadering.

Het is 7 oktober, een prachtige dag, enthousiaste fotografen en een lange reis naar Ter Apel voor een goed verzorgd uitje om aan de slag te gaan met urbex fotografie. In ter Apel zijn we te gast bij een verlaten aardappelmeelfabriek. Deze oude vervallen fabirek wordt beheert door Ecodorp Land van Aine. De mensen van dit dorp stroomlijnen het bezoek, maar zorgen ook dat je een prachtige dag hebt met koffie /thee en een lunch tussen de middag met, hoe kan het ook anders, eigen gemaakte soep van biologisch geteelde producten. We krijgen een stukje uitleg over de te bezoeken gebouwen en gaan aan de slag met het maken van mooie foto's.