user_mobilelogo

Foto van de maand

joke

Facebook

Voor de expositie bij Julien zijn we met de fotoclub de uitdaging aangegaan om abstract fotografie als onderwerp te nemen. Iedereen van de fotoclub heeft in december 2020 zijn abstract foto ingeleverd. Deze zijn in mei geprint en in mooie zwarte lijsten opgehangen voor de expositie.


Wat houdt abstracte fotografie precies in:
Abstracte fotografie is een vorm van fotografie waarbij je het onderwerp niet meer herkent. Neem bijvoorbeeld een oude fiets, deze zul je dan in de foto niet meer herkennen.
Om de foto onherkenbaar te maken kun je spelen met de belichting waardoor de foto van een voorwerp abstract kan worden, ook spelen met kleur en de keuze maken voor een ander perspectief behoort ook tot de mogelijkheden.
Bij abstract fotografie is het de kunst om na het maken van de foto deze zo te bewerken dat je over de vorm moet nadenken.
De aantal tips die je kunt gebruiken zijn:
- Visualiseer het resultaat
- Zoek naar lijnen
- Hanteer structuren
- Focus je op kleur

 

Johan Westmaas
Daniëlle van de Brui...
Dicky Boele
Fred Kans
jan van Rossum
Joke van Bemmel
Lieke van Ommeren
Marco van Soest
Rob Woldendorp
Simone Verhoeve
Yvonne v/d Hatert
 

Een bijzonder thema levert bijzondere foto's op. Dat bleek tijdens de online clubavond van mei. Het thema paperboyo deed iedereen nadenken, creatief zijn, maar zeker ook worstelen om een goede foto te maken. Paperboyo dus........

Op onze agenda stond het thema 'beroepen', maar die ging door omstandigheden niet door. Wij zijn echter creatief genoeg, dus ons thema werd 'creatief vrij werk', oftewel, zoek een foto in jouw archief waarin jij een creatieve uitspatting laat zien of welke jijzelf erg interessant vindt.

Onze clubavond van maart werd een "doe-avond" in Buren. Op vraag van het Buren625 comité, hebben we op een avond foto's gemaakt in het stadje Buren. In tweetallen, met 1,5 meter afstand, gewapend met camera en statief en de avondklok in het vooruitzicht. Dat werd effe doorwerken.......

Beweging vastleggen op de foto kun je op meerdere manieren doen. De uitdaging hierbij is natuurlijk dat je als kijker ook echt het gevoel krijgt van beweging. Voor dit thema hadden de leden allemaal hun best gedaan een mooie foto aan te leveren....