user_mobilelogo

Foto van de maand

vera

Facebook

Een bijzonder thema levert bijzondere foto's op. Dat bleek tijdens de online clubavond van mei. Het thema paperboyo deed iedereen nadenken, creatief zijn, maar zeker ook worstelen om een goede foto te maken. Paperboyo dus........

 Daniëlle nam ons in de voorbereiding mee naar de oorsprong van paperboyo. En wel met de volgende uitleg:

De Britse fotograaf Rich McCor heeft met zijn knipkunst op zijn instagram account " Paperboyo"  heel wat enthousiaste volgers om zich heen weten te verzamelen. Gewapend met schaar, papier en fototoestel trekt hij de wereld over om met relatief eenvoudige knipwerkjes een gebouw of een bepaalde plek een heel nieuw uiterlijk te geven of juist zijn knipkunst te vervolmaken met de bestaande omgeving.

Kortom, knip een figuur uit en plaats het dusdanig in de omgeving dat het uitgeknipte figuur suggereert dat het onderdeel uitmaakt van de omgeving. Ingewikkeld? Ja dat wel, vooral iets te bedenken, maar eenmaal een goede foto met het figuur in het juiste perspectief met de omgeving, gingen de leden los. De creaties die werden getoond waren stuk voor stuk creaties waar over na was gedacht (ook al was het heel kort, haha). Figuren om uit te knippen haalden we van internet onder de zoeknaam silhouetten en het zwart uitgeprinte figuur kreeg vervolgens een plek in de omgeving alsof het er altijd al was. Joke scoorde met haar foto het hoogst, een mooie woordspelling met haar ballerina die hoog op de toren haar dans doet.

Daniëlle van de Brui...
Daniëlle van de Brui...
Dicky Boele
Jan van Rossum
Joke van Bemmel
Lieke van Ommeren
Rob Woldendorp
Rob Woldendorp
Johan Westmaas
Arjan Quispel
Arjan Quispel