Foto van de maand

vera

Fotobewerking kan een leuke bezigheid zijn als je begrijpt hoe jouw bewerkingsprogramma werkt en welke mogelijkheden het kent. Yvonne bereidde een avond voor om te oefenen met wat technieken uit de programma's. Voorafgaand aan de praktijkavond hielden we een korte jaarvergadering.

Tijdens de korte jaarvergadering passeren wat onderwerpen ter evaluatie van het afgelopen jaar en maken we afspraken voor het komende jaar. Ook van een aantal niet aanwezige leden was er inbreng. We verwelkomden ook een potentieel nieuw lid, Harry, die door Karin werd meegenomen, maar ook Harrold meldde zich als mogelijke aanvulling binnen onze club.

Toen alle afspraken waren gemaakt, pakte Yvonne de leiding en presenteerde kort 3 bewerkingsprogramma's die veel worden gebruikt, nl. Luminar, Lightroom en Photoshop. In de basis hebben alle bewerkingsprogramma's dezelfde functies om je foto te optimaliseren. Deze basis kan je al helpen om jouw RAW bestand 'digitaal te ontwikkelen'. Wil je verder in fotobewerking, dan ga je meer richting het veranderen van de foto; het toevoegen van een andere lucht, het verwijderen van storende voorwerpen, het veranderen van een kleur etc. Het is maar net waar de interesse ligt en hoeveel tijd en geduld je hebt. Al met al een leerzame doe avond. Doe avonden doen het altijd goed binnen de club. lekker bezig zijn met een techniek en hulp krijgen van medeleden die net wat meer kennis hebben op een bepaald vlak. We gaan het nieuwe jaar in en hopen weer op mooie (bewerkte) foto's van een enthausiaste club fotografen.

Foto 03 01 2024 om 19.06