Foto van de maand

lieke

Op 14 oktober kwamen de leden van FCRL wederom bijeen in ons clubhuis. Deze avond had als thema “Splash Fotografie”. Splash fotografie is het vastleggen van de splash (spetters) die ontstaan als je een voorwerp in een vloeistof laat vallen. Dit kan ieder voorwerp of druppel zijn in elke gewenste vloeistof, afhankelijk van het soort splash je wilt vastleggen met de camera.En die, bijna oneindige mogelijkheden, waren ook zeer zeker terug te zien op de ingeleverde foto’s.

De ingeleverde foto’s werden dit maal individueel en anoniem beoordeeld aan de hand van een korte vragenlijst. Nadat iedereen zijn of haar foto had beoordeeld was het tijd voor de stemronde waarbij alle foto’s uitgespreid worden neergelegd en iedereen 5 stemmen mag uitbrengen op de foto(’s) die haar of zijn voorkeur heeft/hebben. Vervolgens werden alle foto’s  plenair besproken waarbij degene die een bepaalde foto had beoordeeld één vraag kon stellen aan de maker van desbetreffende foto. Denk aan “Hoe heb je de foto gemaakt?”, “Wat heb je in het water laten vallen?” etc. Dit leverde diverse zeer interessante discussie op over de techniek en creativiteit. Uiteindelijk werd de foto van Joke gekozen als foto van de maand.
Joke heeft voor deze foto gebruik gemaakt van geluid om haar vloeistof te laten splashen.

Al met al was het wederom een gezellige en leerzame avond, waarbij elke fotograaf weer huiswaarts is gegaan met de nodige tips en tricks en de benodigde inspiratie om aan de slag te gaan met het maandthema van november ‘Beroepen (maar niet fotograaf)’.

joke
ad