Foto van de maand

lieke

Wat een goede macrofoto is, daar kun je over discussieren. Dat bleek wel op de clubavond van september die in het teken stond van deze, toch best moeilijke, tak van de fotografie. In ieder geval dient het onderwerp op de sensor even groot te zijn als het echte formaat van het onderwerp (1:1). 12 Leden  en 1 aspirant lid van de club hadden hun best gedaan een foto in te leveren bij Yvonne die het thema had voorbereid.

Tijdens het bespreken van de foto's is veel discussie gevoerd, voldoet hij nu wel of niet?, zit de scherpte wel op de goede plek?, had er niet wat meer rust gecreeerd kunnen worden in de foto? Allemaal argumenten die uiteindelijk tot een beoordeling werden gekneed die later werd uitgelegd in de nabespreking. Het bleek nog best moeilijk te zijn voor de leden om een echte goede macrofoto te maken. Het is een worsteling om de scherpte op de juiste plek te krijgen in het beeld. Voor een goede macrofoto moet je de tijd nemen, geduld hebben en jezelf concentreren op het juiste moment. Na de bespreking van de foto's stemmen we altijd op de foto's middels het geven van een aantal balletjes. Je mag er 5 verdelen. Joke haar foto behaalde de meeste stemmen hiermee. Het was een leerzaam onderwerp, die interessante discussies teweeg bracht.

Ad
Arjan